Yes Sir, the BBC in Rha

Je moet er wel wat voor over hebben om hier te komen. Het hartelijke welkom door de Master Brewer en familie en de aangeboden bieren maakt de lange rit hiernaar toe gelijk goed. Je wil hier de hele dag blijven met een mooi Bronckhorster bier voor je en dan de rust van de omgeving opsnuiven.

BBC
Hoptimist

Steve Gammage is een Engelsman, or shall we say almost Scottisch, en woont alweer 15 jaar in Nederland. Werkend als schilder zag hij een toekomst voor zich als brouwer en hing de kwast aan de wilgen. Na al die jaren heeft de BBC (Bronckhorster Brewing Company) zich duidelijk bewezen door diverse bierstijlen af te leveren. Het zijn verrassende creaties, sommige brengen je in verwarring, je bestelt een tripel maar je beoordeelt het als een Belgian IPA. De Nightporter is een waar genoegen in smaak, bekroond met een eerste plaats in deze stijl van World Beer Awards, en daarmee toont de brouwerij aan niet onder te doen voor de internationale competitie. Samen met Antoon en de support van echtgenote hebben ze inmiddels al meer dan 100 prijzen gewonnen.

Wie thuis nog wil nagenieten van bijvoorbeeld “barrel aged” bieren beveel ik van harte de mooie selectie aan van 5 BA bieren met als persoonlijke uitblinker de Angus Tripel no. 14.

Er is een festival op 1 en 2 juni met ongeveer 12 andere craft brouwerijen uit Nederland. BBC wordt van harte aanbevolen

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email