Winnaar BRAND wedstrijd 2018

Jens van Riel heeft de 7de editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd gewonnen. Dit jaar draaide de wedstrijd om de beste Gose, een fris bier met een lager alcoholpercentage. Ruim 200 deelnemers streden dit jaar mee. De jury: ‘Jens’ bier sprong eruit. Het is een droog en verfrissend bier met een mooie balans tussen de milde zurigheid van Gose en het fruitige dry hopkarakter. Een terechte winnaar!’

Gose van Jens van Riel wint Brand Bierbrouwwedstrijd

‘Het idee dat ik volgend jaar gewoon mijn eigen biertje aan de bar kan bestellen is geweldig’, aldus Jens van Riel. Met zijn Gose won hij de 7e editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd. Zijn bier werd als beste gekozen na een strijd met liefst 212 thuisbrouwers uit heel Nederland.

Derek Walsh, juryvoorzitter van de Brand Bierbrouwwedstrijd: ‘Het niveau was ook nu weer hoog, terwijl de brouwers niet voor een gemakkelijke uitdaging stonden. Het is mooi om te zien hoeveel er gevarieerd is in de diverse Goses.’

In samenwerking met de brouwers van Heineken wordt het recept van Van Riel nu bijgesteld zodat het op grote schaal gebrouwen kan worden. Dan zal het begin volgend jaar als limited edition in de horeca verschijnen. Het komt in principe niet in het vaste assortiment. Maar in het verleden is gebleken dat wanneer zo’n bier uit de Brand Bierbrouwwedstrijd écht aanslaat, hij in het vaste assortiment komt. Het bekendste voorbeeld daarvan is de Brand IPA van thuisbrouwer Jeroen Free.

Rob Habets, meesterbrouwer Brand Bier: “De Brand Gose is een prachtig bier geworden. Jens had een duidelijk recept en was erg betrokken bij het brouwen van zijn Gose. Samen hebben we goed gekeken naar de ingrediënten, het juiste alcoholpercentage (4,8%), het proces en daardoor de perfecte balans gevonden tussen fris, lichtzurig en fruitig.”

Nieuwe uitdaging

Na zeven succesvolle edities, met winnaars Marc Vriens (Pilsener), Jacques Bertens (Blond), Jeroen Free (IPA & Session IPA), Bart Engel (Saison), Dennis Pancras en Niels Bosman (Porter) en Jens van Riel (Gose) hebben de Brand Bierbrouwerij en Bier Consumenten Vereniging PINT alweer een nieuwe uitdaging voor thuisbrouwers. De achtste editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd draait om het brouwen van het perfecte Winterbier. Dit jaar hebben 319 thuisbrouwers zich aangemeld voor de brouwwedstrijd. De winnaar van deze wedstrijd mag net als de voorgangers in Wijlre, samen met de meesterbrouwers van Brand, zijn of haar bier brouwen.

Brand Gose is als Limited Edition verkrijgbaar bij de Brand Proeflokalen en snel daarna ook in andere horecagelegenheden en bij Jan Linders supermarkten in Limburg.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email