Ledenfestival 2019

PINT Ledenfestival 2019 in Zaanstad

Een PINT-only bierfestival waar zowel de bezoekers van de eerste keer hun hart weer kunnen ophalen als nieuwkomers aangenaam verrast zullen zijn. Het thema dit jaar is Champagnebier en een aantal brouwers zullen dit bier (en andere stijlen) aan jullie presenteren.

We zijn te gast bij Lab-44 te Zaandam, dat tevens een van de onderkomens is van Hoop Bier en van brouwerij Breugem. Er komt een Shantykoor en (tegen vergoeding) kun je deelnemen aan een workshop met bier & vis, en is er een workshop bier afwijkingen. Ook is er een viskraam en een echte bierquiz! Verder organiseren we een aantal rondleidingen op het terrein en – voor de wandelliefhebbers – een aparte wandeltocht naar onze locatie.te Zaanstad.

Bereikbaarheid

Hoewel het Hembrugterrein prima bereikbaar is met het OV is het een mooie optie om vanaf Amsterdam CS met de Zaanferry richting Zaanse Schans te varen. De eerste halte is het Hembrugterrein, direct bij Lab-44! Deze tocht duurt ongeveer 35 minuten. Voor de vaartijden zie de website van Zaanferry. Speciaal voor PINT zal er om 19:15 uur nog een extra afvaart zijn naar Amsterdam CS.
Kom je met de trein dan kun je gebruik maken van de speciale pendelbus die rijdt van 11:50 tot 13:20 uur en van 17:00 tot 19:00 uur tussen station Zaandam en het Hembrugterrein. Of je neemt een OV-fiets. En als je met de auto komt (met een BOB) dan is er meer dan voldoende parkeergelegenheid.

Toegang

Het festival is van 12.00 uur tot 19.00 uur. We maken een mooi starterspakket en we houden de prijzen redelijk. Je hebt alleen toegang als je je PINT-pasje bij je hebt. Wil je vrienden en familie meenemen, dan zullen ze tijdig PINT-lid moeten worden. Hoe kan ik dan als familielid, kennis, vriend, collega toch mee naar dit festival?  Door natuurlijk lid te worden, je betaalt een evenredig gedeelte per jaar, zie voor meer informatie

 

Voor PINT Leden geldt dat aanmelden via deze link gebeurt

Hembrugterrein

Dit gebied behoorde ooit toe aan een wapen- en munitiefabriek en was voor de burger verboden terrein. Dit terrein wordt nu volledig opnieuw ingericht en geldt steeds meer als een nieuwe hotspot in de metropoolregio Amsterdam.

Lab44 Routebeschrijving
Er worden rondleidingen gegeven op deze historische grond. Op het mysterieuze terrein, achter hoge hekken en strenge beveiliging, produceerde de Artillerie Inrichtingen vanaf 1895 vuurwapens, artillerie en munitie voor het Nederlandse leger. De plek is zorgvuldig gekozen achter de verdedigingslinie van de stelling van Amsterdam, vanuit het hart van de stelling kon de fabriek het leger van wapens en munitie voorzien

Lab 44

Lab-44 is gevestigd in een monumentaal pand op het Hembrugterrein. Lab-44 biedt een restaurant met volop mogelijkheden voor vergaderingen en andere bijeenkomsten. Het zonnige terras is vanaf vroeg in het voorjaar een heerlijke plek om te genieten van het zonnetje.Lab-44 doet haar naam eer aan. Je vindt hier ‘makers’, zoals de mannen van Zaanse Sambal, een proefbrouwerij waar bieren van Hoop en Breugem en anderen worden ontwikkeld. De keuken kijkt naar foodpairing.Lab-44 geeft ook pizza-workshops naar concept van Gabriele Bonci. Voor het PINT leden festival stellen zij een aantal speciale happen samen.

Naast de catering door Lab-44 komt er ook een viskar op het terrein te staan.

Workshops

Workshop bierafwijkingen

Smaakafwijkingen in bier zijn soms lastig te herkennen. Tijdens deze proefsessie onder leiding van Derek Walsh (eigenaar van BIER+ en docent bij StiBON) leer je de verschillende smaakafwijkingen in bier te herkennen. We proeven totaal 3 bieren met afwijkingen.

 • Tijdstip: 13.00 en 15.00 uur
 • Plekken: 18 personen
 • Tijdsduur: drie kwartier
 • Kosten: vier muntjes

Workshop bier en vis

Is vis te combineren met bier? Bob Molenbroek (auteur bier in de pan en workshops festivals PINT Noord-Holland) vertelt u er meer over in deze workshop. Ook gaan we natuurlijk proeven. Er worden drie bieren van het festival gecombineerd met vis van Cisca Jonk (aanwezig op het festival).

 • Tijdstip: 14.00 en 16.00 uur
 • Plekken: 15 personen
 • Tijdsduur: één uur
 • Kosten: vier muntjes

PUBquiz

Wil je je kennis testen over bier? Geef je dan op voor deze quiz. Frans Ruiter (biersommelier en eigenaar van De Bierverbinding) heeft voor ons een quiz in elkaar gezet. Je kunt je opgeven met groepjes van vier personen.

 • Tijdstip: 15.00 en 17.00 uur
 • Plekken: 25 personen
 • Tijdsduur: één uur
 • Kosten: 1 muntje
Download (2)

Bierwandeltocht

Maarten Exel organiseert evenals vorig jaar weer een mooie wandeltocht naar het festival. Dit keer gaat het door de oude polders rond de Zaanse Schanse om uiteindelijk met de Zaanferry naar het festival te komen.

Klik hier voor meer info

Aanmelden:

Door mail te sturen naar info@bierwandeltochten.nl met naam, telefoonnummer, lidnummer PINT en het aantal tickets.

LET OP Indien je meeloopt met deze Bierwandeltocht dan moet je je ook nog aanmelden bij PINT voor het festival 

Schermafbeelding 2018 10 08 Om 13.54.52

Andere activiteiten

Afwisselend zullen een shantykoor en een accordeonist voor de muzikale omlijsting zorgen. Als u vorig jaar de cartooniste gemist hebt dan heeft u dit jaar alsnog de kans
om uw afbeelding op een bierviltje te laten maken.


Museum bezoek

Op het Hembrugterrein is de mogelijkheid om ook musea te bezoeken:

Welke brouwers zijn er?

De volgende brouwers zullen aanwezig zijn:

 • Hoop brouwerij
 • Breughem brouwerij
 • Gooische Bierbrouwerij (Hilversum)
 • Brouwerij De School (Badhoevedorp)
 • Brouwerij Vandenbroek (Midwolde)
 • Crooked Spider (Wassenaar)
 • Noarder Dragten (Drachten)

Een aantal van hen heeft speciaal voor dit festival een champagnebier gebrouwen.