04 - jongpint.jpg

Jong en startend in bier

Afgelopen week genoot ik van de heerlijke winterbieren op het festival in Gouda, net zoals veel andere PINT-leden en internationale bierreizigers die de sneeuw trotseerden om ‘ons’ bier te proeven. Maar waar begin je nou aan die lijst van vijftig bieren? Bij de ale, bock, het kerstbier of toch maar die Duitse Weizen? Laat je het afhangen van de tapper of kijk je naar het bier met de langste wachtrij? Ik vind het maar knap lastig als beginnend bierliefhebber! Niet dat ik net mijn eerste pilsje op heb, maar het gerichte proeven van bier is toch een vrij jonge hobby.

Binnen PINT zijn er vast genoeg bierkenners die mij, en wellicht ook jou, als groentje op biergebied, op weg willen helpen in bierland. Ik stel voor dat we eens gebruik gaan maken van de aanwezige kennis. Het is overigens niet de bedoeling om direct een cursus thuisbrouwen aan te bieden. Ik zie het vooral als een kans om wat gerichter te proeven en te kiezen wat je drinkt. Daarbij denk ik specifiek aan de jongere PINT-garde, die ik graag in aantal zie groeien binnen het ledenbestand. Gelukkig maak ik bij de PINT-stand ook veel jonge biergenieters lid. Speciaal voor die groep wil ik me inzetten om na te gaan wat hun behoefte is en om daar wat mee te doen binnen PINT.

Mijn voorstel is om in het komende jaar een activiteit te organiseren voor de jongere leden. Zelf denk ik vooral aan de twintigers en dertigers onder ons, maar we plakken er geen harde grens op. Laat het mij weten als je zin hebt om op een laagdrempelige manier meer te leren over bier, waarbij je ook nog eens andere jonge PINT-leden ontmoet en gezelligheid voorop staat. Geef even een seintje via nieuwsbrief@pint.nl. Als je suggesties hebt voor een activiteit, stuur die dan vooral mee! Ik verzamel de reacties en kom bij jullie terug.

Rianne van Loon

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email