Ontstaan van 24 uurs

Wat het idee is achter ons bierfestival: de 24uurs van Maastricht leest u hieronder. 

In navolging van de speciaalbierenfestivals in België zijn wij van biervereniging PINT Regio Limburg in 2007 op het idee gekomen een geheel nieuw bierfestival in Maastricht te gaan organiseren: de 24 uurs van Maastricht.
Het feitelijke idee is om jaarlijks een festival te houden voor plaatselijke speciaalbieren. Wij willen deze producten in kleine hoeveelheden aanbieden in kleine proefglaasjes van 15 cl inhoud. De bezoekers van het festival kunnen dan proeven en kennismaken met deze producten in een gezellige Bourgondische ambiance. De “24 uurs van Maastricht” heeft als belangrijkste doel mensen er zich meer van bewust te maken welke mooie speciaalbieren er verkrijgbaar zijn in hun directe omgeving.
Wat de speciaalbieren betreft richten we ons in 1e instantie op de speciaalbieren van de Euregio. Daarnaast zullen we een mooi assortiment speciaalbieren voeren van buiten de Euregio. De (bier)wereld is immers groot!
PINT Regio Limburg wil zoveel mogelijk bierliefhebbers naar de 24 uurs te trekken. Anderzijds willen we ook zoveel mogelijk bierliefhebbers in wording interesseren voor de 24 uurs. We willen mensen overtuigen meer en vaker speciaalbier te drinken in plaats van gewoon pilsner.
Tot de 24uurs!!
Biervereniging PINT Regio Limburg

Festival

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email