Noord-Hollands bierfestival

Het Noord-Hollands bierfestival vindt plaats in de Grote Kerk van Alkmaar. Een grootse locatie voor een groots festival, want dit festival brengt de biercultuur van de provincie Noord-Holland onder de aandacht – en Noord-Holland is in Nederland de provincie met de meeste brouwerijen. Voor even is Alkmaar hoofdstad van onze bier provincie, dankzij het Noord-Hollands Bierfestival, georganiseerd door de bierconsumentenvereniging PINT. Van Texel tot Amsterdam, van Haarlem tot Enkhuizen: in Noord-Holland wordt bier niet alleen gedronken, maar ook gebrouwen. Noord-Hollandse brouwers experimenteren met nieuwe stijlen en ingrediënten en laten zich inspireren door smaken van over de hele wereld. Dat maakt het proeven van Noord-Hollands bier ook zo leuk. In de Grote Kerk gaat ’t van zoet naar bitter, van hoppig naar moutig, en zelfs van chocolade naar grapefruit… Zoveel is er mogelijk met Noord-Hollands bier.

Pint regio Noord-Holland organiseert dit jaar de dertiende editie van het Noord-Hollands bierfestival. De formule van het festival blijft ongewijzigd. Zo rond de 45 brouwers uit alle hoeken van de provincie hebben hun beste bier ingestuurd en een groot deel daarvan staan ook op het festival. Bieren met allerlei kleuren en smaken, van donker naar blond, van bitter naar zoet, en alles daar tussenin. Dit in combinatie met een sfeervol gebouw, lekker hapjes en enthousiaste brouwers staat ongetwijfeld garant voor veel gezelligheid. De kerk opent haar deuren om 1300 en je kunt door blijven proeven tot 20:00 ´s avonds.

Om 14:30 worden de prijzen uitgereikt voor de beste bieren in hun klasse. Wees hierbij aanwezig!

De entree bedraagt € 5,-. Bij de ingang koopt men een proefglas en muntjes ter waarde van € 2,50. Een starterspakket bestaande uit een glas, entree en 6 muntjes kost € 20,- Pint-leden kunnen bij de Pint-stand op vertoon van hun pas een extra muntje krijgen.
De brouwers zijn zelf op het festival aanwezig en zullen met liefde eventuele vragen over hun creaties komen toelichten. Dus kom langs en ontdek zelf wat deze provincie allemaal aan mooie bieren te bieden heeft!

Dit is line-up van brouwers:

Texelse Bierbrouwerij
Brouwerij De School
Brouwerij De Monnick
Brouwerij de Moersleutel
Brouwerij Zeglis
Sancti Adalberti
Brouwerij Hoop
Dampegheest Brouwerij
Stadsbrouwhuis Broer & Zus te Beverwijk
BEER_Brouwers
Brouwerij de Die
HappyFace Beers
Mokums Mout
Duindauw – Speciaalbier uit Castricum
Berging Brouwerij
De Bezwooren Kerf
TORENBIER
Brouwerij Astronaut
Stadsbrouwerij Radboud
Bennebroecks bier

 

Grote St Laurens kerk
Koorstraat 2
Alkmaar

 

Voor meer info zie RTV NH https://www.facebook.com/wijzijnNHevents

Datum

15 jun 2019

Tijd

13:00 - 20:00

Kosten

5 euro entree inclusief festivalglas, starterspakket met glas en 6 munten 20 euro

Locatie

Grote Sint Laurenskerk
Grote Sint Laurenskerk Koorstraat 2 Alkmaar
Categorie
PINT Noord-Holland

Organisatie

PINT Noord-Holland
Email
redactie.prnh@pint.nl

Weather

Overwegend bewolkt
15 °C
Wind: 16 KPH
Humidity: 1 %
Visibility: 10 KM
X
QR Code

4 Responses

Geef uw mening

Je email adres is voor anderen niet zichtbaar Veld met een ster is verplicht

Shopping Basket