Bezoek Brouwerij De Werf

Brouwerij De Werf is in december 2017 gestart en is min of meer een voortzetting van Brouwerij De Compagnie. De brouwerij is gevestigd in Enkhuizen en heeft naast een brouwerij, proeflokaal en feestzaal een prachtig terras aan de haven waar de hele dag de zon schijnt. Zeker een bezoek waard als je in de buurt bent! In het begin waren ze nog wat voorzichtig met de smaken van hun bieren, maar in de loop van 2018 zijn deze steeds mooier geworden. We hebben een paar mooie bieren uit fles geproefd.

De brouwerij is van plan om in 2019 wekelijks zo’n 3000 liter te maken en staat er altijd wel 15000 liter aan bier te gisten, rijpen of te lageren. Hun eerste bier is genoemd Wahja, een recht toe aan Weizen, die voornamelijk door de toeristen besteld wordt. Hun lijn is inmiddels gegroeid naar 13 bieren, oeps. Ze hebben een rum barrel programma waar hemels bruin (quadruple) voor gebruikt wordt. We beginnen licht met een voortreffelijke session IPA van 3.8% (Vonkel) die een lekkere frisse hopneus en smaak heeft. Als we doorgaan komen we een aantal lekkere jongens tegen als de Tunus en als toetje de RIS genaamd Diepdonker. Met zulke bieren hoef je als brouwerij niet te schamen. Pieter de Belgische Enkhuizer (of omgekeerd)is hier werkzaam als bedrijfsleider en vertelt ons uit dat het best wel moeite kost om afwijkende bierstijlen in Enkhuizen te introduceren. Gelukkig hebben ze de hulp van horeca ondernemingen in de buurt om hun producten goed neer te zetten.

De brouwerij organiseert ook foodpairing activiteiten (gerechten met bijpassende bieren) en doet dit in samenwerking met sommeliers.

Ik nodig iedere bierliefhebber uit om een bezoek te brengen aan de Werf in Enkhuizen. Zeker met de mooie dagen voor de deur moet dit geen straf zijn.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email