Beer in The Netherlands

De Engelse schrijver en bierliefhebber Tim Skelton , die al 25 jaar in Nederland woont, heeft de afgelopen jaren alleen en met partner Amanda veel brouwerijen en biercafés bezocht. Hij heeft gegevens verzameld over ontwikkelingen van kleine ambachtelijke brouwerijen en bijzondere speciaal bier cafe’s. Deze speurtocht heeft geleid tot de handige paperback ‘Beer In The Netherlands’.

skeltt1
Tim Skelton

Tim Skelton besteedt aandacht aan de Nederlandse biergeschiedenis en de doorbraak en groei van kleine brouwerijen. Ook is er een opsomming van de verschillende soorten bier die in Nederland verkrijgbaar zijn en de meest gegeten hapjes en snacks in biercafés. Vooral de praktische tips omtrent het bezoek aan cafés en de omgangsvormen kunnen verrassingen tegengaan, zodat bezoekers zo goed mogelijk kunnen genieten van hun bier.

De vlot geschreven publicatie wordt gevormd door een alfabetisch overzicht van brouwerijen die zelf brouwen en brouwerijen, die hun bieren bij andere brouwerijen laten brouwen. Dit overzicht bevat een vermelding van het bierassortiment, het adres en de eventuele website. De biercafés en bierwinkels worden per provincie beschreven en uiteraard komen de meeste cafés die zijn aangesloten bij de Alliantie van Biertapperijen (ABT) aan bod.

Naast de meest verkrijgbare Nederlandse bieren somt de auteur ook de vele bieren van Belgische brouwerijen op, die in cafés en bierwinkels verkrijgbaar zijn. Een overzicht van de bekendste bierfestivals in Nederland sluit deze informatieve publicatie af.

Around Amsterdam

Tim Skelton heeft ook het boekje “Around Amsterdam in 80 Beers” geschreven. Dit boekje wordt aanbevolen voor de bierliefhebber of toerist die allereerst Amsterdam wil ontdekken.

Het combineren van bier met gerechten (foodpairing) in vooral biercafés en restaurants is duidelijk in de lift. Aan dit onderwerp is nog geen geen aandacht besteed. Wel is binnenkort de nieuwe editie op komst die alle aanpassingen bevat en nog veel meer aan weetjes.

Voor veel (buitenlandse) bezoekers is ‘Beer In The Netherlands’ een handzame wegwijzer om het Nederlandse bierlandschap te ontdekken en te leren waarderen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email