Frittata met Bon Chef
Frittata met Bon Chef, kop

Het is altijd fijn een betrokken lezer van mijn bijdraagjes tegen te komen. Alleen zit er zoals u weet tussen schrijven en lezen enige afstand en die afstand is de laatste jaren fors toegenomen. De lezer vraagt mij naar het wel en wee van de nieuwe keuken, terwijl ik bedenk dat daar wel weer eens een lapje overheen mag. Op het moment dat ik dit schrijf, bent u waarschijnlijk aan het controleren of u wel voldoende armbandjes heeft gemaakt om naar Taylor Swift te kunnen gaan. En als u dit leest bent u die hele Eras Show alweer vergeten door ‘post concert amnesia’. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik de leeftijdssamenstelling van de PINT-leden ken en dus de kans groot acht dat het uw zoon of dochter is die zich druk maakt over die bandjes, maar u begrijpt waar ik heen wil; u en ik leven in verschillende “eras”.

Dit keer heb ik niet zozeer een recept, maar wil ik u uitdagen te gaan experimenteren. Bij het nieuwe huis hoort een nieuw balkon en een nieuwe tuin en een niet geheel stuurbare overvloed aan kruiden. Daarmee maakte ik een kruidenolie en bedacht toen dat dat ook met hop zou moeten kunnen. Ga dus langs bij uw bevriende (thuis) brouwer en vraag wat hop, of haal wat bij de brouwwinkel (U kunt er ook een heerlijke siroop of sorbet mee maken…). Op het moment dat dit magazine op uw mat valt, is er waarschijnlijk ook buiten verse hop te vinden, dus dat kan ook uitstekend. Wel dan zo snel mogelijk verwerken. Daarmee is dan meteen bovenvermelde kloof tussen lezen en schrijven gedicht.