Vereniging

Bye Bye Theo Flissebaalje

Op 10 februari 1992 had Utrecht de primeur in Nederland: de eerste proefavond voor PINT-leden. Twee dagen later, op 12 februari 1992, volgde ‘s-Hertogenbosch. Weer later sloten Rotterdam en Delft aan. Het begon met een mededeling in PINT-Nieuws waarbij belangstellenden werden opgeroepen een briefkaart te sturen naar Theo. Ja, internet bestond nog niet op grote schaal en de bierprijzen waren nog laag! Dat was de 20ste eeuw!

Theo Flissebaalje liep vanaf 1991 al rond met het idee om proefavonden in het hele land te gaan houden om PINT dichter bij de leden te brengen. Na twee oproepen in PINT-nieuws hadden zich maar liefst meer dan honderd leden gemeld.

Op de eerste proefavonden in Utrecht en ‘s-Hertogenbosch werd er kennisgemaakt met een grote variëteit aan bieren, van oud bruin tot Orval en van Rodenbach tot een Middelburgs abdijbier. In ‘s-Hertogenbosch werden die avond in februari geproefd: Fürstenberg Gold (Thurn und Taxis), Grolsch bokbier, Geuze Cantillon, Orval, La Gauloise 8 (tap). Leden van het eerste uur waren Pieter van Meel, nu brouwer bij Van Kollenburg en Dick Harkema. Dick proeft nog steeds, helaas nu zonder zijn veel te vroeg overleden geliefde Klaartje.

De proefavonden waren een succes en konden tien keer per jaar op een goede opkomst rekenen. Theo wist ook menig keer interessante gasten uit te nodigen zoals brouwers, bierschrijvers en kok Han Hidalgo. Ook werden er bieren geproefd voor de Consumentenbond en werd er gezamenlijk een bier gebrouwen. Verder werden er trips georganiseerd naar onder andere het Pajottenland en Bamberg.