Top
 

Pint Noord, Foodpairing

Foodpairing, een ander woord voor Bier/spijs combinaties.
Het kunnen geweldige combinaties zijn. Elkaars smaken aanvullen of juist elkaar contrasteren.
We kennen vast allemaal de stoofpot. Een mooi stukje vlees stoven met bier. Vaak worden hier de wat donkere bieren voor gebruikt.
Daar waar men al lang weet dat je met wijn kunt koken of bij het gerecht kan drinken, daar staat de combinatie bier en spijs nog aardig in de kinderschoenen.
Wie heeft het niet gehad. Je gaat naar de chinees en neemt er een verfrissend pils bij. Drinkt makkelijk weg en kan de pittige smaken iets neutraliseren.
En wist je dat chocolade erg goed kan gaan met bier? Probeer eens een stuk chocolade taart met een porter of een stout. Je komt er achter dat de gebrande tonen van koffie en cacao in het bier verrassend werken op je smaakpapillen.
Voorbeelden van mensen die veel doen met foodpairing zijn Arvid Bergström en Melissa Cole.
Deze mensen hebben diverse boeken geschreven en promoten foodpairing wereldwijd.

Wij willen door middel van diverse culinaire tochten laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van bier en eten.

De tochten houden we in Groningen, Hoogeveen en Leeuwarden. Tijdens deze tocht ga je langs diverse horeca waar er een mooie combinatie van bier en spijs geserveerd wordt.

Laat je verrassen en misschien zelfs wel inspireren om zelf thuis nog mooiere combinaties te maken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Geen reacties

Het reactieformulier is op dit moment gesloten.